Alžir najsnažnije osuđuje teroristički napad na policijsku akademiju u Sani

Alžir – Četvrtak, 08. siječnja 2015. (APS) : Alžir je najsnažnije osudio teroristički napad na policijsku akademiju u Sani, koji se dogodio u srijedu, objavljeno je u četvrtak, u dopisu  Ministarstva vanjskih poslova.


"Alžir najsnažnije osuđuje teroristički napad vrijedan prezira na policijsku akademiju u Sani koji je rezultirao desecima žrtava", stoji u dopisu, te "osuđujući ovaj zločin koji se protivi svim načelima i vrijednostima, otkriva u pravom svjetlu slijepi terorizam te izražava obiteljima žrtava te jemenskom narodu i Vladi svoje suosjećanje u ovim bolnim okolnostima."


"Alžir iskazuje svoju podršku i solidarnost sa bratskim jemenskim narodom u borbi protiv terorizma i u svim naporima za osiguravanjem stabilnosti i sigurnosti u toj zemlji", priopćeno je u dopisu Ministarstva vanjskih poslova.


Prema zadnjim podacima jemenskog Ministarstva unutarnjih poslova, objavljenim u srijedu navečer, 35 osoba je poginulo u napadu auta-bombe na studente okupljene ispred policijske akademije u Sani.