Alžir snažno osuđuje atentat na francuski list (Ministarstvo vanjskih poslova)

Alžir – Srijeda, 07. siječnja 2015. (APS) : Alžir je snažno osudio atentat počinjen u srijedu u redakciji francuskog tjednika Charlie Hebdo te je izrazio svoje suosjećanje francuskom narodu i Vladi.

 


"Teroristički čin koji se dogodio danas u pariškom sjedištu francuskog lista je za svaku osudu, bez obzira na motive počinitelja istog. Alžir snažno osuđuje taj teroristički napad kojeg ništa ne može opravdati", objavljeno je u dopisu Ministarstva vanjskih poslova.


"Užas kojim je okarakteriziran ovaj ubilački napad u potpunosti diskvalificira one koji su ga počinili i ne daje im pravo da se predstavljaju kao branitelji bilo kakvih uvjerenja ili predstavnici bilo koje zajednice", stoji u istom izvoru, naglašavajući kako "Alžir, koji je platio visoku cijenu zbog terorizma i ekstremizma, izražava svoje suosjećanje francuskom narodu i Vladi kao i obiteljima žrtava".


"U ovim teškim trenucima, također obilježenim valom islamofobnih manifestacija, Alžir upozorava protiv amalgamacije i stigmatizacije muslimanskih zajednica u Europi koje su prve koje trpe zbog devijacija određenih pojedinaca ili marginalnih grupa, zbog čijeg se ponašanja stvaraju predrasude o islamu, koji, kao religija mira i bratstva, svetkuje život i dostojanstvo svakog čovjeka", zaključuje Ministarstvo vanjskih poslova.